Ontvang jij onze nieuwsbrief al?
Meld je nu aan!

Page content

Grote maten mode | Wat verstaan we daaronder?

Grote maten mode is in Nederland een ondergeschoven onderdeel in het hele mode aanbod, zowel voor dames als voor heren, en daar moet gauw verandering in gaan komen. Bij Modezza word er vooral gekeken naar damesmode vanaf maat 40 t/m 54, voor zowel jong als oud, lekker sportief of iets klassieker.

Welbekend in Nederland is dat de gemiddelde kledingmaat van de vrouw zit op maat 42, dat betekend dat er een groot aantal vrouwen de maten 44 – 46 – 48 – 50 – 52 en 54 bekleden en enkele dames ook de kleding maat daarboven. Al deze dames worden bestempeld als dames met een maatje meer, wat eigenlijk te gek voor woorden is. Al deze dames zijn mooi, zitten lekker in hun vel en genieten van het leven, het is vaak de media die daar een stokje voor steekt en deze vrouwen het minderwaardigheid-complex geven.

Damesmode in Veldhoven: Flashy Fashion Weekend

De Modezza-modellen tijdens het Flashy Fashion Weekend

Kies de goede winkels

Ga je als vrouw met een maat 42-44 naar een gewone kledingwinkel moet je al gauw gaan kijken in de rekken met de xxl maten en dan is het nog maar de vraag of het je gaat passen. De modezaken die starten met maat 40 of 42 en doorlopen tot de maat 54 of groter, hebben kleding die wel goed past bij de Nederlandse vrouw zonder dat je jezelf in te kleine kleding hoeft te stoppen. In deze winkels kloppen de maten wel met jouw figuur en waar je met een maat 40 een maat S mag gaan passen.

Het welbekende tenten verhaal moet verleden tijd worden want dat begrip is in een dames modezaak voor een maatje meer is al jaren achterhaalt. Tegenwoordig zijn de merken top, de modellen eigentijds en zeker zeer modieus te noemen en hoef je er niet ouderwets in een bloemetjes tent bij te lopen.

Accepteren en er nog beter uitzien!

Het zou toch zo fijn zijn als de media en de Nederlandse vrouw gaan inzien dat het beter is kleding te dragen die goed om je lichaam zit dan dat het belangrijker is welke maat erin staat, want zeg nou zelf, je hijsen in een maat 40 met alle rollen zichtbaar is toch niet meer van deze tijd, draag een maatje groter en zie er ook nog eens slanker uit.

Advies voor alle dames met maat 42 en groter: loop ook eens binnen bij een speciaalzaak en laat je eens adviseren want zeker is dat er voor jou ook een goede kans van slagen is met kleding die perfect bij je past, hip, trendy en vaak ook heel betaalbaar.

En natuurlijk zijn alle dames met een maatje meer welkom. Want of je nou maat 36 / 38 hebt of maat 54 / 56, goedgekleed voor de dag komen hoeft echt niet meer een groot probleem te zijn, als je maar de goede winkels binnenloopt.

    Comment Section

    0 reacties op “Grote maten mode | Wat verstaan we daaronder?

    Plaats een reactie


    *